CASTRICUM - Op woensdag 6 november wordt tussen 17.00 en 21.00 uur voor de twaalfde keer Allerzielen Alom georganiseerd op begraafplaats Onderlangs in Castricum. De organisatie zoekt nog vrijwilligers: mensen die op 5, 6, of 7 november samen met de huidige vier vrijwilligers ervoor gaan zorgen dat het weer een geslaagde avond wordt met licht, muziek, klankschalen en rituelen.

Op 6 november worden vanaf 17:00 uur gedichten voorgedragen en staan er diverse marktkramen waar passende artikelen verkocht worden. Er is een sfeervolle wandelroute, die voert langs plekken met gedichten en muziek op het ‘’oude“ gedeelte van de begraafplaats. Wie wil, kan kaarsen neerzetten op een centrale plek langs de route. Zo kan iedereen ook dierbaren gedenken die elders begraven zijn. Tussen 17.00 en 21.00 uur is de aula open om onder het genot van een kopje koffie of thee op te warmen of even te praten met de gastdame van Uitvaartverzorging IJmond.

De viering kan dit jaar weer plaatsvinden dankzij de steun van Associatie Uitvaartfonds, enkele middenstanders, gemeente Castricum en Uitvaartverzorging IJmond. De organisatie is desondanks erg blij als bezoekers giften willen doen; hiervoor staat een collectebus bij de ingang.

Hulp is heel welkom
De organisatie heeft dringend behoefte aan helpende handen op dinsdag 5 november bij het vullen van de 1500 fakkels, op woensdag 6 november de gehele dag bij de opbouw, en op donderdag 7 november in de ochtend bij het opruimen. Aanmelden kan bij lyddeleur@gmail.com. Bij haar kunt u ook meer informatie krijgen.