CASTRICUM - Bij de Vereniging Kennemer IJsbaan (VKIJ) start op zaterdag 8 oktober het nieuwe schaatsseizoen! Dit seizoen is geen “gewoon” seizoen voor de vereniging die zich aan de Zeeweg bevindt.

De vereniging hoopt namelijk in februari 2023 het 90-jarige bestaan van de vereniging te vieren. Vanaf zaterdag 8 oktober zal de vereniging weer meerdere keren in verschillende groepen in de week op de gladde ijsvloer van Sportcomplex de Meent in Alkmaar te vinden zijn.

De jeugdige schaatsers van 6 tot en met ongeveer 12 jaar kunnen spelenderwijs in verschillende groepen het schaatsen onder de knie krijgen.
Naast de jeugd heeft de verenging ook groepen wedstrijdschaatsers en recreanten. De groep wedstrijdschaatsers zijn schaatsers die hun conditie en de techniek in de zomer hebben bijgehouden en zo mogelijk verbetert met conditie- en inline skate trainingen en nu klaar zijn om hun seizoen op het ijs te starten. Naast de trainingen zijn er ook clubwedstijden en kunnen ze zelfs meedoen bij marathonwedstrijden in eigen categorieën.

De recreanten beginnen na hun zomerperiode ook weer op het ijs en vele hebben een doel om hun conditie en schaatstechniek te verbeteren voor toekomstig natuurijs en/ of mogelijk de 11-stedentocht.

In de bijna 90 jaar dat de club bestaat zijn er tal van schaatstoppers uit Castricum doorgebroken tot de schaatstop! Huidige langebaan en marathonschaatser Paulien Verhaar, marathonschaatser Roos Tabak en oud-marathonschaatser Arjan Becker hebben bij de VKIJ hun slagen gemaakt.

De vereniging hoopt u van harte te begroeten bij een van de trainingen binnen de vereniging of als koning winter het ons gegund is op onze eigen ijsbaan aan de Zeeweg. Er is ook altijd mogelijkheid om een proefles te volgen.

In elke discipline is er nog ruimte om aan te sluiten, kijk voor meer informatie op: www.vkij.nl