CASTRICUM - Op 19 september start er bij Toonbeeld Geesterhage weer een korte cursus onder de naam "Kijken is een Kunst". Een vervolg op eerdere cursussen maar ook nieuwe deelnemers kunnen zonder meer instappen.

In 5 lessen gaat u onder leiding van docent Fennanda Eleveld kijken naar kunst op een manier die wij in onze vluchtige zapp-cultuur waarschijnlijk niet meer gewend zijn.

Meestal staan we niet langer dan 9 seconden voor een kunstwerk. Maar wat gebeurt er als we langer kijken? Beschouwen, nieuwsgierig zijn en prikkelende vragen stellen, ons zelf èn de ander ontmoeten in een kunstwerk.

Kunnen we het werk helemaal toelaten, zintuigen openen, ons laten raken en troost vinden. Does it heal or reveal? ...Contemplatief kijken, de kunst van het (niet) oordelen. Contemplatief kijken naar kunst...Wat is dat eigenlijk?

Fennanda Eleveld is kunstenaar, museum-educator, teken en schilderdocente en meditatie leraar.Zij nodigt u in deze cursus uit om buiten de eigen kaders te stappen.5 maandagavonden van 20.00 tot 21.30 uur. Kosten € 97,50Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv