CASTRICUM/UITGEEST - Tussen maandag 6 november en vrijdag 22 december 2023 plant de provincie Noord-Holland een haag tussen het fietspad en de Provincialeweg (N203) tussen Castricum en Uitgeest.

De haag komt in de berm tussen het fietspad en de rijweg. Dit is een van de kortetermijnmaatregelen die de provincie en de gemeenten Uitgeest en Castricum nemen om de verkeersveiligheid op en langs de N203 te verbeteren.

Afsluiting fietspad in 4 fases

Het fietspad langs de Provincialeweg (N203) wordt in 4 verschillende fases afgesloten voor de werkzaamheden. De werkzaamheden kunnen in iedere fase mogelijk een dag eerder of later klaar zijn.

 • Fase 1 is van maandag 6 november tot en met woensdag 15 november.
  Tijdens deze fase is het fietspad langs de Provincialeweg (N203) afgesloten vanaf de Geesterweg/NS-station Uitgeest tot aan de fietstunnel in de Uitgeesterweg. Fietsverkeer vanuit Uitgeest richting Castricum wordt vanaf het NS-station omgeleid via de Benesserlaan en Uitgeesterweg (en andersom). Dit is ongeveer 5 minuten extra rijden. Bekijk deze omleidingsroute (pdf, 557 kB).
 • Fase 2 is van donderdag 16 tot en met donderdag 23 november.
  Tijdens deze fase is het fietspad langs de Provincialeweg (N203) afgesloten vanaf de fietstunnel in de Uitgeesterweg tot aan de fietstunnel in het Buitendijkspad. Fietsverkeer vanuit Uitgeest richting Castricum wordt vanaf de kruising (tunnel) met de Uitgeesterweg omgeleid via de Uitgeesterweg en Buitendijkspad (en andersom). Bij de fietstunnel in het Buitendijkspad komen de fietsers weer op het fietspad langs de Provincialeweg (N203). Dit is ongeveer 5 minuten extra rijden. Bekijk deze omleidingsroute (pdf, 325 kB).
 • Fase 3 is van vrijdag 24 november tot en met zaterdag 2 december.
  Tijdens deze fase is het fietspad langs de Provincialeweg (N203) afgesloten vanaf de kruising met het Buitendijkspad tot aan de kruising met Gerbrandsven. Fietsverkeer vanuit Uitgeest richting Castricum wordt omgeleid via het Buitendijkspad, Korte Brakersweg en Gerbrandsven (en andersom). Dit is ongeveer 1 tot 2 minuten extra rijden. Bekijk deze omleidingsroute (pdf, 380 kB).
 • Fase 4 is van maandag 4 tot en met vrijdag 22 december.
  Tijdens deze fase is het fietspad langs de Provincialeweg (N203) afgesloten vanaf de kruising met het Gerbrandsven en de kruising met de Zeeweg. Fietsverkeer vanuit Limmen/Heiloo richting Uitgeest wordt omgeleid via de Zeeweg, Grutto, Kemphaan, Wederik, Gerbrandsven (en andersom). Dit is ongeveer 5 minuten extra rijden. Bekijk deze omleidingsroute (pdf, 375 kB).

Autoverkeer kan over de Provincialeweg (N203) blijven rijden. Op de rand van het asfalt wordt een betonnen wand gezet waarachter de medewerkers veilig kunnen werken.

Kortetermijnmaatregelen

Het planten van de haag is de laatste kortetermijnmaatregel om de verkeersveiligheid te verbeteren. In september is op de Provincialeweg (N203) al een inhaalverbod voor alle gemotoriseerde voertuigen ingesteld. Landbouwvoertuigen mogen niet meer worden ingehaald. De markering en bebording van de weg is daarop aangepast. Bij het Shell tankstation is de middengeleider richting Castricum met 15 meter verlengd. En op het fietspad is langs de randen een markering aangebracht.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en bewoners contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of via servicepunt@noord-holland.nl. Of volg de werkzaamheden via de regionale Facebookpagina Alkmaar en omstreken (@AlkmaarNH).