CASTRICUM - Een vraag over WOZ of belastingen? Kom 4 februari naar de inloopochtend (17-01-2017)

Voor iedereen die vragen heeft over de WOZ of belastingen, organiseert de gemeente een inloopochtend op zaterdag 4 februari van 9.00 – 13:00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang (en het advies) is gratis.

 
Vragen over de hoogte van uw aanslag?

Heeft u vragen over de hoogte van uw aanslag? Taxateurs en belastingmedewerkers van de gemeente zijn aanwezig om taxatievragen te beantwoorden. Ook voor andere vragen over gemeentelijke belastingen of hoe u bezwaar kunt maken. Waar dat kan, zoeken we samen naar een oplossing.

Bellen kan ook

Heeft u een vraag over de WOZ of gemeentelijke belastingen, maar kunt u niet op 4 februari langskomen? Dan kunt u uw vraag telefonisch stellen tijdens kantooruren: tel. 14 0251.

Taxatieverslag inzien via MijnOverheid

Het taxatieverslag van uw woning kunt u inzien via https://mijn.overheid.nl/ inloggen kan met een DigiD inlogcode. Het taxatieverslag 2017 van uw object kunt u inzien nadat u het aanslag-/beschikkingsbiljet heeft ontvangen. Het taxatieverslag van vorig jaar is voor u raadpleegbaar.

Algemene informatie

Meer informatie zoals de antwoorden op de meest gestelde vragen over de WOZ en belastingen vindt u hier.

Bezwaar maken

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde kunt u makkelijk zelf doen. Veel bezwaarmakers nemen daarvoor een ‘no-cure-no-pay bureau’ in de arm. Echter, dan moet de gemeente hiervoor een vergoeding betalen van € 246 per bezwaarschrift. Voor een hoorzitting moet ook € 246 worden betaald. Als het no-cure-no-pay bureau een taxatierapport laat opmaken en meestuurt dan moet de gemeente hiervoor tussen de € 121 en € 242 betalen. Wordt uiteindelijk de WOZ-waarde van uw woning verlaagd, dan kan dat u bijvoorbeeld een paar tientallen euro’s schelen; de kosten voor het zaken doen met een no-cure-no-pay bureau lopen dan al gauw in de 700 euro. Die onkosten moet de gemeente weer meenemen in de tariefbepaling van de onroerende-zaakbelastingen voor volgend jaar. En is de burger toch weer duurder uit. Om dat te voorkomen helpen wij u graag met uw vragen of bezwaren. Dat doen wij gratis.