CASTRICUM - Ook dit jaar wappert op het strand van de gemeente Castricum en bij de jachthavens in Akersloot weer de Blauwe Vlag. Ondernemers en medewerkers van de gemeente namen de Blauwe Vlaggen vandaag in ontvangst bij de jaarlijkse landelijke uitreiking. Dit jaar was het evenement mooi dichtbij, in de Jachthaven van Uitgeest.

Castricum aan Zee en de jachthavens ARZV en ’t Hoorntje voldoen aan de eisen voor het kwaliteitskeurmerk. De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied. De Blauwe Vlag staat voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede, schone stranden met een goede waterkwaliteit. Ondernemers, recreanten en de gemeente werken het hele jaar samen aan een schoon en veilig strand en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die er op dit gebied door de gemeente en ondernemers zijn geleverd.