ALKMAAR - Wie overlast heeft van vuurwerk, kan dit dag en nacht melden. De gemeente zet extra mensen in, zodat er bij een melding snel iemand ter plaatste kan zijn.

De gemeente en politie werken samen tegen vuurwerkoverlast. Wie iets wil melden rond overlast of illegaal afsteken kan het algemene nummer van de politie bellen: 0900 8844.

De gemeente heeft tijdens de eindejaarsperiode extra toezichthouders op straat. Zij patrouilleren vanaf vrijdag 21 december tot en met 30 december dagelijks tussen 16 uur en 22 uur. U kunt de toezichthouders rechtstreeks bellen via 06 823 04 201. Op oudejaarsdag is er een dubbele inzet waardoor toezicht wordt gehouden vanaf 13 uur tot 04.00 uur nieuwjaarsmorgen.

Wanneer en waar afsteken
Vuurwerk afsteken is toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en Nieuwjaarsdag 1 januari 02.00 uur.Verder geldt een vuurwerkverbod binnen een afstand van 50 meter van kinderboerderijen, huizen met rieten daken, bejaardenhuizen en tankstations. Dit vuurwerkverbod geldt ook in de omgeving van de molen De Oude Knegt aan de Pontweg-Noord te Akersloot. De toezichthouders zijn op oudejaarsavond extra alert hierop.

Brief burgemeester
Jongeren van 12 tot en met 17 jaar hebben een brief van burgemeester Mans ontvangen. Naast een nieuwjaarswens bevat de brief informatie over het veilig afsteken van vuurwerk én het verzoek om rekening te houden met andere inwoners. VuurwerkdebatDe meeste inwoners gunnen elkaar het plezier van vuurwerk afsteken rond de jaarwisseling. Wel zijn illegaal vuurwerk en afsteken buiten de toegestane tijden veelal grote ergernissen. Daarom zet de gemeente opnieuw extra toezicht in. En roept inwoners op om overlast vooral te melden.