CASTRICUM - Burgemeester Mans van Castricum heeft woensdag een verklaring afgegeven n.a.v. een explosie die eerder op de dag plaatsvondt nabij een woning van een gemeenteraadslid.

'Vanmorgen rond 7.15 uur ben ik geïnformeerd door de politie dat er een explosie was geweest in Castricum. De politie vertelde mij dat de explosie rond 01.30 vannacht had plaatsgevonden bij een woning aan het Kortenaerplantsoen.

De woning waar de explosie heeft plaatsgevonden, is het huis van een gemeenteraadslid van Castricum. De woning heeft aanzienlijke schade opgelopen.

Ik schrok enorm van dit bericht. Ik heb een dergelijk incident nog nooit eerder meegemaakt als burgemeester. Ik lees op de sociale media dat dit veel mensen bezighoudt en dat zij verontwaardigd zijn. Dat snap ik helemaal.

Na dit bericht heb ik direct contact gezocht met het raadslid. Gelukkig is hij ongedeerd en verblijft hij op een veilige plek. Ik kan me voorstellen dat buurtbewoners ook ontzettend zijn geschrokken en leef enorm met ze mee.

Ik wil benadrukken dat op dit moment de oorzaak nog onbekend is. De politie is volop bezig met het onderzoek en geeft hier hoge prioriteit aan.

Vanmiddag heb ik overleg met de driehoek – politiechef, officier van justitie en ik - om te overleggen over de ontstane situatie. De politie roept getuigen op om zich te melden. Ik sluit me bij deze oproep aan. We willen natuurlijk precies weten wat er is gebeurd en waarom dit is gebeurd.'