CASTRICUM - Goede doelen en verenigingen maken kans op 1000 euro sponsorgeld van WeCycle. De gemeente draagt één club voor uit de inzendingen voor deze prijs. Die wordt uitgekeerd als de gemeente hoog scoort bij de inleveractie van elektrische apparaten en spaarlampen.

De gemeente Castricum doet mee. Bij het afvalbrengdepot kunnen inwoners hun afgedankte apparaten kwijt. Dat kan het hele jaar door maar tijdens de actieperiode van 21 april tot en met 31 augustus telt deze inbreng mee voor de landelijke inzamelwedstrijd. In de 25 gemeenten met de beste score profiteren de geselecteerde plaatselijke organisaties van het resultaat: hen wacht een sponsorcheque ter waarde van 1000 euro.

Meedoen

Wie mee wil dingen naar de 1000 euro kan zich aanmelden via een e-mail naar Wijkbeheerondersteuning@debuch.nl

  • Meldt daarin de naam van de organisatie
  • Voor welke gemeente deze werkt
  • Presenteer een overtuigend plan voor de besteding van die 1000 euro
  • Medewerkers van team Afval en de wethouder van afval selecteren de plaatselijke winnaar

Dan is het aan inwoners en instellingen om de hoogste score te halen. Overigens houdt die score rekening met het aantal inwoners. Kleine gemeenten maken dus evenveel kans als grote. Wie e-waste komt brengen, kan zelf ook in de prijzen vallen: voor snelle inleveraars ligt een kwartetspel klaar, en iedereen kan meedingen naar een van de 50 nieuwe apparaten die WeCycle verloot.

WeCycle is de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. E-waste is de verzamelnaam voor alle afgedankte apparaten met een stekker of (oplaadbare) batterij en alle afgedankte tl-buizen, spaar- en ledlampen.