CASTRICUM - De meeste ouders in Nederland - tussen de 92% en 99% - laten hun kind inenten. Zij zien de voordelen: vaccinaties kunnen voorkomen dat uw kind erg ziek wordt of naar het ziekenhuis moet. Toch ligt de vaccinatiegraad onder kinderen tot en met 14 jaar in de gemeente Castricum met 87,9% een stuk lager dan het landelijk aanbevolen percentage van 95%.

De kans dat er een infectieziekte uitbreekt in onze gemeente wordt zo steeds groter. Bij een hogere vaccinatiegraad van 95% treedt ‘groepsbescherming’ op. De kans op een uitbraak van een van de infectieziekten waarvoor wordt gevaccineerd, is dan heel klein.

Webinar
Daarom organiseren we een webinar op donderdag 22 april om 19.30 uur, in samenwerking met ervaren arts infectieziektebestrijding Fred Slijkerman. Speciaal voor ouders en belangstellenden met twijfels of vragen over het inenten van (jonge) kinderen. Het webinar is gratis. Kijk op www.castricum.nl/inenten voor meer informatie en aanmelden.

Rijksvaccinatieprogramma kinderen
Het Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen t/m 14 jaar beschermt tegen 12 infectieziekten. De inentingen zijn gratis, omdat we het in Nederland belangrijk vinden dat kinderen gezond opgroeien. Meer informatie op: www.rijksvaccinatieprogramma.nl

Ga het gesprek aan
Twijfelt u of u uw zoon of dochter wel of niet wilt laten inenten? En bent u niet in staat om deel te nemen aan het webinar? Ook is het altijd mogelijk een vaccinatieconsult aan te vragen bij het consultatiebureau van Jeugdgezondheidszorg Castricum of om in gesprek te gaan met uw huisarts.