CASTRICUM - In de gemeente Castricum kan een subsidie van zeventig euro worden aangevraagd voor energiebesparende maatregelen. Met deze subsidie kunnen woningeigenaren energiebesparende maatregelen nemen, zoals het kopen van nieuwe ledverlichting of het aanbrengen van tochtstrips of radiatorfolie. De subsidie is echter verder uitgebreid met zonnepanelen, grotere isolatiemaatregelen en witgoed.

De subsidie wordt mogelijk gemaakt doordat de gemeente Castricum gebruik maakt van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van het Rijk. Deze regeling is verder uitgebreid waardoor er nu ook een bijdrage kan worden aangevraagd bij een investering in zonnepanelen, vloer- en dakisolatie en zelfs witgoed met het hoogste A+++-energielabel.

Woningeigenaren kunnen tot 31 maart 2021 subsidie aanvragen, tenzij het subsidieplafond eerder is bereikt. De subsidie kan namelijk voor maximaal 1690 woningen worden aangevraagd. Verder heeft de subsidie betrekking op bestaande woningen (geen huurwoningen).

Heeft u al maatregelen genomen? Dan kunt u met terugwerkende kracht de bon, maximaal tot 1 januari 2020 oud, nog indienen voor een teruggave.

Ook behoort het maken van een energiescan van een woning tot de mogelijkheden met deze subsidie. Kijk voor die informatie op de website van Energiecoöperatie Calorie (www.calorieenergie.nl).

Via de gemeentelijke website www.castricum.nl/energie is meer informatie te vinden over de subsidie. Tevens is daar de link te vinden waarmee de subsidie kan worden aangevraagd.