CASTRICUM - Vanaf maandag 20 juli kan in de gemeente Castricum een subsidie voor energiebesparing van zeventig euro worden aangevraagd. Met deze subsidie kunnen woningeigenaren kleine energiebesparende maatregelen nemen, zoals het kopen van nieuwe ledverlichting of het aanbrengen van tochtstrips of radiatorfolie.


De subsidie wordt mogelijk gemaakt doordat de gemeente Castricum gebruik maakt van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van het Rijk.

Woningeigenaren kunnen tot 31 maart 2021 subsidie aanvragen, tenzij het subsidieplafond eerder is bereikt. De subsidie kan namelijk voor maximaal 1690 woningen worden aangevraagd. Verder heeft de subsidie betrekking op bestaande woningen (geen huurwoningen).

Ook behoort het maken van een energiescan van een woning tot de mogelijkheden met deze subsidie. Kijk voor die informatie op de website van Energiecoöperatie Calorie (www.calorieenergie.nl).

Via de gemeentelijke website www.castricum.nl/energie is meer informatie te vinden over de subsidie. Tevens is daar de link te vinden waarmee de subsidie kan worden aangevraagd.