CASTRICUM - Per 1 juli 2021 verhuist Stichting Welzijn naar het pand De Landbouw in het centrum van Castricum. De stichting Meergranen heeft onlangs het gebouw aan de Dorpsstraat verkocht aan een particuliere investeerder. Die zal het gaan verbouwen en gereedmaken voor Stichting Welzijn.

Directeur Judith Schram spreekt van een hele mooie ontwikkeling. “Op de huidige locatie in Geesterhage lopen de inwoners niet vanzelfsprekend bij ons naar binnen. Daar hebben we niet vanzelf verbinding met de inwoners, terwijl dat voor het welzijnswerk essentieel is.”

Wethouder Falgun Binnendijk vult aan: “Deze nieuwe locatie zit op een mooie zichtbare plek in het hart van het dorp. Hier kan onder andere gemakkelijk een ruimte voor inloop worden gecreëerd. Er zullen straks ook aanspreekpunten aanwezig zijn. Het wordt heel laagdrempelig; het idee is dat je zo naar binnen stapt voor een kopje koffie”, vult wethouder Falgun Binnendijk aan.

De stichting is een huurcontract overeengekomen voor vijf jaar met een optie voor verlenging van nog eens vijf jaar.

Liquidatie stichtingen
Het college van Castricum was bij de verkoop betrokken vanwege de schuldafwikkeling van de stichting Meergranen en de stichting Vrienden van de Bakkerij. Deze stichtingen worden geliquideerd. De Bakkerij is verkocht voor de taxatiewaarde. De gemeente houdt € 70.000 euro aan de verkoop over.

Discovery
Jongerencentrum Discovery wordt komend jaar ook in dit gebouw gevestigd. Stichting Welzijn zorgt voor een soepele overdracht. “Komend jaar vinden alvast enkele bestaande en nieuwe activiteiten plaats in De Landbouw. Met de ruimte aan de achterkant met de geluidswerende wand zien wij genoeg mogelijkheden”, aldus Judith Schram.

Door deze ontwikkeling komt op termijn een hoogstaande ontwikkellocatie tussen het station en het centrum vrij. Het is nog onbekend wat daar komt.