CASTRICUM - Gezond en lekker leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toch is de stap om hulp te vragen voor veel mensen erg groot. Daarom gaat het Sociaal Team Castricum op 25 augustus naar de mensen toe om gratis advies te geven. In een karavaan van fietsen rijden de medewerkers van het Sociaal Team vanaf 13.15u vanaf Sporthal De Bloemen een rondje door het dorp.

Hulp als je het even niet meer alleen redt
In de gemeente Castricum zijn er allerlei algemene voorzieningen voor mensen die het even niet meer alleen redden. Zo kan een inwoner met lichamelijke problemen via de gemeente hulp in de huishouding krijgen. Ook voor een uitkering of hulp bij schulden kan een inwoner bij de gemeente terecht.

Blijf niet zitten met uw vragen
Maar wat als de problemen voor een inwoner te groot worden om zelf op te lossen? Dan kan het Sociaal Team hulp bieden op allerlei vlakken. Hoe eerder die hulp daar is, hoe sneller de problemen op te lossen zijn. Sociaal Team Castricum laat op 25 augustus letterlijk zijn gezicht in Castricum zien. Door het vergroten van de zichtbaarheid hoopt het Sociaal Team meer mensen in Castricum bereiken die echt hulp kunnen gebruiken.

Er is veel mogelijk, het Sociaal Team helpt u verder
Stichting Welzijn, MaatjeZ, Socius en Team sportservice zijn partners van het Sociaal Team. Ook zij fietsen mee op de route en vormen samen een fietsende karavaan door Castricum. Ze beantwoorden zoveel mogelijk vragen op het gebied van WMO, jeugdzorg, psychische hulp, schuldhulpverlening. En zijn er vragen die niet direct beantwoord kunnen worden, dan is in ieder geval het eerste contact gelegd.

Stel op 25 augustus uw vraag aan het Sociaal Team
Iedereen is welkom om op de 25e kennis te maken met het Sociaal Team. Want heeft u geen vraag voor uzelf, dan kent u misschien een buurman of een kennis die hulp nodig heeft. Blijf niet zitten met uw vragen. Het Sociaal Team zoekt samen met u naar een oplossing.

Hier kunt u de leden van het Sociaal Team ontmoeten
· 13.15 uur Sporthal de Bloemen
· 13.45 uur Geesterhaage
· 14.30 uur Kooiplein
· 15.30 uur Station
· 16.15 uur Bakkerspleintje