NOORD-HOLLAND NOORD - Op donderdag 10 januari om 10.30 uur geeft wethouder Sigge van der Veek (wethouder Samenleving in Schagen) het startschot voor de publiekscampagne ‘Noord-Holland Noord dementievriendelijk’. De symbolische aftrap door Van der Veek, namens de 13 deelnemende gemeenten, waaronder Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo, maakt meteen zichtbaar welke dementievriendelijke organisaties van Noord-Holland Noord deelnemen aan de campagne.

Groeiend aantal mensen met dementie
Noord-Holland Noord telt momenteel ongeveer 11.500 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal in 2040 tot circa 24.500. Zeventig procent van het aantal mensen met dementie woont thuis en neemt deel aan het maatschappelijk leven. Zij bezoeken net als iedereen winkels, horeca, maken gebruik van het openbaar vervoer en bezoeken een hobby- of sportclub. Zij hebben daar soms wél een beetje hulp bij nodig.

Publiekscampagne 7- 27 januari
Het Netwerk Noord-Holland Noord, Samen dementievriendelijk, ruim 30 bedrijven en organisaties en 13 gemeenten in Noord-Holland Noord, slaan de handen ineen. De ambitie is dat minimaal 30.000 inwoners van Noord-Holland Noord de gratis online training ‘GOED omgaan met dementie’ volgen. Na de training kunnen zij dementie herkennen en weten zij hoe te reageren en hoe de mensen met dementie te helpen.

Word ook dementievriendelijk!
We krijgen er allemaal mee te maken: in onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of binnen een vereniging. Leer dementie daarom te herkennen en er vervolgens goed mee om te gaan. Volg de gratis onlinetraining van vijftien minuten op www.samendementievriendelijk.nl/noordhollandnoord