CASTRICUM - De gemeente Castricum doet voor de tweede keer mee aan de GroenSpoor plantestafette. Woensdagochtend 3 november plant de GroenSpoor-organisatie samen met de deelnemers mooie stroken met heesters, vaste planten en kruiden voor bijen, vlinders en vogels in het Kortenaerplantsoen. Deze groene stroken komen langs de bestaande bosrand met al veel besdragende, inheemse soorten. De beplanting is niet alleen mooi om naar te kijken maar helpt hiermee ook bijen, vlinders en vogels aan een betere leefomgeving.

Geef u nu op en werk samen met het Clusius College, de Bijzzzaak , vereniging Groei en Bloei en Landschap NH aan een mooie en gezonde wijk.

Zes gemeenten
Zes gemeenten in Noord-Holland planten met haar inwoners in achtereenvolgende weken aantrekkelijke groene en biodiverse linten met bloembollen, vaste planten, struiken en bomen: de estafette. Bij de plant-estafettes zijn bewoners, scholen, ondernemers, zorginstellingen en lokale (natuur)verenigingen betrokken. De estafette begint zaterdagmiddag 16 oktober in Schagen, gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Heiloo, Castricum en Heemskerk nemen daarna het stokje over.

Programma
De GroenSpoor Plantestafette start om 09.15 uur in de aula van het Clusius College aan de Oranjelaan 2A in Castricum. Daar laten leerlingen van Het Clusius College een aantal praktische voorbeelden zien wat je kunt doen in je eigen tuin aan biodiversiteit en klimaatadaptatie.

Vervolgens heet wethouder Falgun Binnendijk de deelnemers van harte welkom. Peter Mol van Landschap Noord-Holland geeft daarna uitleg over de plantactiviteit en de waarde van de nieuwe beplanting voor bijen, vlinders, vogels en egels.

En dan is het tijd voor actie! De wethouder geeft ‘de startschop’ voor de GroenSpoor Plant-estafette 2021. De deelnemers krijgen begeleiding bij het planten door vrijwilligers van vereniging Groei en Bloei en van Landschap Noord-Holland. Als alle heesters en vaste planten in de grond staan en het zaaigoed gezaaid is, wordt het estafettestokje, 'de startschop', doorgegeven aan de volgende gemeente van de estafette: gemeente Heemskerk.

Deelname
Wil je ook meedoen? Geeft je op door een e-mailtje te sturen naar plantestafette@gmail.com. Aan de plantestafette kunnen een beperkt aantal mensen deelnemen, dus wees er snel bij!