CASTRICUM - Wat kunnen drank en drugs doen met je kind en wat voor rol spelen groepsdruk en sociale media hierbij? Ouders van kinderen in groep 8 kunnen terecht op een voorlichtingsbijeenkomst hierover. De eerste was 16 mei op basisschool de Brug in Akersloot. Deze en volgende maand zijn er nog bijeenkomsten in Castricum en Limmen.

Theaterstuk met herkenbare scenes uit de praktijk
In een luchtig interactief theaterstuk met herkenbare scenes uit de dagelijkse praktijk krijgen de ouders getoond hoe zij met hun jongeren in gesprek kunnen gaan over deze onderwerpen. Artiance geeft de voorstelling vanuit het project: In control of alcohol en drugs. De bijeenkomst is voor de ouders waarvan de kinderen na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs gaan.

"Je wordt je bewuster van het bespreekbaar maken van onderwerpen met je kind en van het gedag van je kind maar ook zeker van je eigen gedrag"! , zegt een ouder uit een eerdere bijeenkomst.

Wanneer is het
- Op 30 mei 2018 voor ouders met postcode 1902 op basisschool Helmgras
- Op 6 juni 2018 voor ouders met postcode 1901 op de Paulusschool.

De ouders ontvangen via de school van hun kind een uitnodiging.

Op 20 juni 2018 voor ouders uit Limmen en voor ouders die niet bij een eerdere bijeenkomst konden zijn op het gemeentehuis van Castricum. U kunt zich hiervoor opgeven via voorlichtinggroep8@debuch.nl

Wie zijn aanwezig
- Bureau HALT
- Brijder Jeugd
- de GGD
- de Politie
- de Leerplichtambtenaar
- de Jeugdconsulent
- adviseur openbare orde en veiligheid
- het Jongerenwerk

zijn aanwezig voor meer informatie of een gesprek na afloop.