CASTRICUM - De gemeente Castricum biedt inwoners, zowel huiseigenaren als huurders, een subsidie voor kleine energiebesparende producten (Regeling Reductie Energiegebruik Woningen). Hierdoor kunt u voor maximaal € 80,- aan gratis producten bestellen, zoals bijvoorbeeld; tochtstrips, LED-verlichting of een waterbesparende douchekop.


Subsidie aanvragen
U kunt de subsidie online aanvragen via het energieloket van gemeente Castricum, het Duurzaam Bouwloket. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/rrew-castricum.
U kunt eenmalig gebruik maken van één van deze twee opties:
1. Bestel direct gratis producten via de webshop (t.w.v. € 80,-)
2. Vraag de subsidie aan voor de energiebesparende producten die u heeft gekocht na 1 juni 2021

Er is subsidie beschikbaar voor 1.000 huiseigenaren en 1.500 huurders.
Wees er daarom snel bij, want OP=OP!

Voor huurders en huiseigenaren

Wethouder Falgun Binnendijk legt uit: “De gemeente Castricum wil huurders en huiseigenaren met deze subsidie helpen stappen te zetten met het nemen van kleine energiebesparende maatregelen. Iedereen moet zich steeds meer bewust zijn van het eigen energieverbruik en hoe eenvoudig je kleine besparingen kunt bereiken. Daar draagt deze subsidie zeker aan bij.” Binnendijk roept de inwoners dan ook op om eens een rondje in de eigen woning te lopen: “Kijk maar eens waar je stappen kunt zetten in energiebesparing. Je vindt altijd wel iets.”

Andere subsidies
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor andere subsidies voor energiebesparing?
Kijk op het energieloket van de gemeente Castricum (www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck). Hier kunt u een subsidiecheck doen en zien welke regelingen beschikbaar zijn. Lokaal, provinciaal of landelijk.

Gratis en onafhankelijk advies

Heeft u vragen over de subsidieregeling of over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van uw woning? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur van het energieloket van de gemeente Castricum (Duurzaam Bouwloket).
E-mail: info@duurzaambouwloket.nl
Website: www.duurzaambouwloket.nl/castricum