CASTRICUM - Het gemeentebestuur van de gemeente Castricum nodigt haar ondernemers van harte uit voor een ontbijtsessie op 19 juli 2017.

Ter onderbouwing van de regionale Detailhandelsvisie zijn in de BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heloo)  in 2016 telpunten opgehangen. De sensoring geeft een goed (geanonimiseerd) beeld van bezoek van verschillende winkelgebieden en de uitwisseling met andere winkelgebieden in de gemeenten en in de regio.

De ontbijtsessie wordt In de vier BUCH-gemeenten aangeboden.

Programma 12 juli a.s.

08.15 uur: inloop en start ontbijt in de hal van het gemeentehuis

08.30 uur: ontwikkelingen in bezoekersdrukte

09.15 uur: evenementenanalyse en uitwisseling in de regio

09.50 uur: discussie en afronding

Tijdens de ontbijtsessie wordt antwoord gegeven op vragen zoals:

  • Hoeveel bezoekers heeft het centrum van Castricum?
  • Hoe kunt u daar als ondernemer van profiteren?
  • Wat doen evenementen met de drukte in het centrum?
  • Naar welke gemeente in de regio vloeien consumenten af?

Tijdens de ontbijtsessie worden de resultaten van het loopstromenonderzoek toegelicht door Retail Management center. De toelichting geeft u mogelijk waardevolle aanknopingspunten in de verdere versterking van de winkelgebieden. Het aanbieden van de gegevens wordt in twee blokken aangeboden:

  1. In het 1e blok wordt de data uit uw gemeente gedeeld over de koopdagen, koopavond, zaterdag, zondag, evenementen, en worden de trends van de laatste maanden voorgespiegeld. Vervolgens gaan jullie met elkaar in gesprek over hoe herkenbaar de gegeven informatie uit het 1e blok is en hoe jullie hierop kunnen inspelen.
  2. In het 2e blok wordt de uitwisseling plenair gedeeld. Dus de loopstromen van en naar elkaar.

Waar is het

De ontbijtsessie vindt plaats in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Castricum. Uiteraard is ook de wethouder Recreatie en Toerisme/ Economische Zaken bij het ontbijt aanwezig.

Aanmelden

U kunt zich tot en met 12 juli a.s. aanmelden via viviennesanders@debuch.nl