CASTRICUM - De gemeente Castricum heeft nog 417.000 euro nodig om een nieuw overdekt zwembad te bouwen op sportpark Noord-End. Het zwembad moet in 2022 klaar zijn en kost bijna 15 miljoen euro, maar de gemeente moet de laatste vier ton nog bij elkaar schrapen. "We zijn nog nooit zo dichtbij geweest om een plek te realiseren waar sport, gezondheid en onderwijs elkaar ontmoeten", meent wethouder Ron de Haan.

Het zwembad moet uiteindelijk op één van de voetbalvelden van FC Castricum komen. Voor de zomer moet het geld binnen zijn, want in juli praat de gemeenteraad alweer over de begroting voor 2020. De wethouder wil met inwoners, verenigingen en de lokale sport- en onderwijswereld in gesprek over de mogelijkheden.

Terugwinnen
Het oude zwembad 'De Witte Brug' is dringend aan vervanging toe. Het zwembad uit 1973 trekt zo'n 120.000 bezoekers per jaar. Een nieuw bad, iets groter dan het huidige en geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden, moet de bezoekers die in de laatste jaren zijn kwijtgeraakt zien terug te winnen. De sauna die door 2.000 bezoekers per jaar wordt bezocht, keert niet terug.

Wethouder De Haan hoopt dat inwoners, sportverenigingen, omwonenden en het Jac P. Thijsse College mee willen praten om tot een goede keuze te komen voor een nieuwe plek. In sporthal De Bloemen wordt daarom een informatiecentrum ingericht. "Suggesties om het tekort te dichten zijn ook welkom", aldus de wethouder. Ook de initiatiefgroep Nieuw Zwembad, met onder meer de zwembadmanager en bestuursleden van zwembad De Witte Brug, wordt in de uitwerking betrokken.