HEEMSKERK - Rijkswaterstaat start eind april 2017 met onderhoud van de kust bij Heemskerk, tussen strandpaal 46 ten zuiden van Castricum aan Zee en strandpaal 51 ten noorden van Wijk aan Zee. Baggerschepen spuiten over een lengte van vijf kilometer 1 miljoen kubieke meter zand op het strand. Zo blijft Heemskerk goed beschermd tegen de zee.. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind juni klaar.

Kijk goed op de borden bij de ingangen

Bezoekers kunnen gewoon terecht op het strand en in zee. Het werkterrein is echter verboden gebied, vanwege gevaar voor drijfzand en rondrijdende bulldozers. Strandgasten kunnen het werkterrein aan de kant van de duinen passeren. Hondenbezitters moeten hun hond aangelijnd houden. Watersporters moeten een veilige afstand houden tot het baggerschip. De werkzaamheden gaan dag en nacht, zeven dagen per week door. Als er wordt gewerkt bij de strandopgangen kunnen bezoekers vanuit het Noord-Hollands Duinreservaat mogelijk niet het strand op. Dit is een tijdelijke situatie. Dit wordt met borden bij de ingangen van het gebied aangegeven.

Kustonderhoud

Door het opspuiten van zand op en vlak voor de kust houdt Rijkswaterstaat de kustlijn op zijn plaats. Zo blijft Nederland goed beschermd tegen de zee. De verwachting is dat vanaf donderdag 18 mei in de namiddag het eerste zand op het strand aangebracht wordt