CASTRICUM - Woensdag 26 april ontvingen Geert ten Dam, Joke Steensma, Gerda de Wit, Corry Groot, Thea van Lieshout en Siem Schoon uit handen van burgemeester Mans een Koninklijke onderscheiding in het kerkje naast de Hortus in Limmen. Alle zes zijn zij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hulde voor deze geweldige nieuwe lintjesdragers!

Mevrouw De Wit -Van Beek, 71 jaar uit Akersloot heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt binnen de skisport in Nederland, onder andere voor Skiclub Il Primo uit Bergen. Ze organiseerde diverse nationale en internationale wedstrijden en leidde nieuwe juryleden en wedstrijdfunctionarissen op. Ze was voorzitter van de internationale ‘Lowlander’ Skikampioenschappen

Mevrouw Steensma –Wieling, 81 jaar uit Castricum is jarenlang gastvrouw in zorgcentrum de Hoge Aerth. Ook is ze veertig jaar actief voor het Rode kruis en vrijwilliger bij De Boogaert.

De heer Ten Dam, 65 jaar uit Akersloot is zeer actief in cultuur en sport, onder andere voor de badmintonvereniging Alkmaar, stichting Mijn Duin, Cultuurprijs Alkmaar en het Ondernemersklankbord.

Mevrouw van Lieshout, 82 jaar uit Limmen zet zich al jarenlang in voor Sam’s kledingactie. Ook is zij vrijwilliger bij de Viva! en collectante voor de Nierstichting.

Mevrouw Groot-Kruidenberg, 69 jaar uit  Castricum is raadslid voor CDA Castricum, pleegmoeder, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand en vrijwilliger stichting Welzijn

De heer Schoon, 63 jaar uit Akersloot zet zich buitengewoon in voor kinderen en volwassenen met een beperking als oprichter en voorzitter van stichting Samen Spelen te Akersloot, daarnaast is hij enthousiast penningmeester voor de parochiële Caritas Instelling Akersloot.