CASTRICUM - Riet Rullens uit Castricum is gisteren koninklijk onderscheiden door burgemeester Karen Heerschop. Rullens is al meer dan 55 jaar vrijwilliger bij Castricumse Reddingsbrigade. “Een drijvende kracht”, zo wist burgemeester Heerschop het treffend te omschrijven. Het nieuwste lid in de Orde van Oranje Nassau kreeg het bijbehorende lintje gisteravond opgespeld tijdens het jubileumfeest voor het 75-jarig bestaan van de reddingsbrigade op Sportpark Wouterland.


Als vrijwilliger bij de Castricumse Reddingsbrigade wordt mevrouw Rullens geroemd door haar vitaliteit en ijzeren discipline. Haar verantwoordelijkheidsgevoel heeft ervoor gezorgd dat ze door vele leden van de reddingsbrigade als ‘moeder’ wordt gezien. “U bent een voorbeeld voor velen”, zei burgemeester Heerschop. “En het is geruststellend te weten dat we hier veilig zitten met u in ons midden.”

Stipt, plichtsgetrouw, accuraat; dit zijn woorden die mevrouw Rullens volgens meerdere ingezonden reacties karakteriseren. Maar ook bescheiden, zo viel het de burgemeester op. Op de vraag of de Castricumse ooit erelid van de vereniging wilde worden antwoordde ze: ‘Dat hoeft niet, want het is normaal wat ik doe.’“

Mantelzorger

Naast haar lange staat van dienst bij de reddingsbrigade is mevrouw Rullens ook mantelzorger voor buren, familie en bekenden. Tevens verzorgt ze EHBO-lessen op de basisscholen. Burgemeester Heerschop: “Mevrouw Rullens is op vele manieren van onschatbare waarde voor een veiligere samenleving, waarin omkijken naar elkaar centraal staat. Iedereen is het erover eens dat zonder vrijwilligers zoals u vele verenigingen het hoofd niet boven water kunnen houden. Het is al met al een prachtige opsomming van een rijk leven bij de Castricumse Reddingsbrigade en daarbuiten.”