CASTRICUM - Het lintje is een blijk van waardering uit de samenleving voor mensen die zich langdurig en op allerlei terreinen inzetten voor de maatschappij. Kent u ook iemand in uw omgeving die een lintje verdient? Dan kunt u die persoon voordragen. Neem dan contact op met de gemeente waarin de persoon woont.

Tijdens de Lintjesregen op 26 april 2020 zijn maar liefst acht inwoners van de gemeente Castricum onderscheiden met een Koninklijke onderscheiding. Door de coronamaatregelen kregen zij hun onderscheiding (‘lintje’) op een later moment uitgereikt door de burgemeester.

Een koninklijke onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden:
- tijdens de jaarlijkse 'lintjesregen', dit is de laatste werkdag voor Koningsdag
- en bij een bijzondere gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum.

Vraag op tijd een lintje aan
Wanneer u iemand wilt voordragen voor een lintje, doet u dat dan vóór 1 juli 2021 als u wilt dat de onderscheiding tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’ in 2022 wordt uitgereikt.

Een voorstel voor de uitreiking bij een bijzondere gelegenheid, moet zes maanden voor de gewenste datum van uitreiking worden ingediend.

Meer informatie
Over de regels rond de toekenning van lintjes kunt u alles lezen op de website Lintjes.

Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding kunt u contact opnemen met Els Verbeek van het bestuurssecretariaat, telefoon 088 – 909 7057 of via emailadres elsverbeek@debuch.nl.