CASTRICUM - De werkgroep mobiliteit van energiecoöperatie CALorie biedt inwoners van Castricum op 9 april op het Raadhuisplein de mogelijkheid kennis te maken met het aanbod van elektrische deelauto’s. Belangstellenden kunnen zich ter plekke laten informeren over de spelregels van het autodelen en ook een proefrit maken.


Uitbreiding van het aanbod

Eind november 2021 nam de werkgroep het initiatief tot deelauto’s onder de naam Samen Slim Rijden Castricum. Dat leverde twee deelauto’s in Bakkum op. Door het toegenomen gebruik is het aanbod met een derde deelauto uitgebreid. Die auto staat aan De Bloemen in Castricum. Met drie deelauto’s is de beschikbaarheid voor bestaande en nieuwe gebruikers verzekerd en bij verder succes wil de werkgroep het aanbod steeds verder uitbouwen.

Uitstoot CO2 neemt af

De werkgroep mobiliteit levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie van CALorie om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Door elektrisch te rijden en door auto’s te delen neemt de uitstoot van CO2 aanzienlijk af. Een deelauto vervangt zo’n vier tot acht auto’s, waardoor er ook meer ruimte op straat komt. Bovendien is het gebruik van een deelauto in veel gevallen financieel voordeliger dan het bezit van een eigen (tweede) auto.

Bent u ook geïnteresseerd in een deelauto voor uw eigen buurt, VVE of organisatie, of wilt u een proefrit maken (18+ en rijbewijs) kom dan langs op de proefrijmiddag.