CASTRICUM - In het openbaar mag het bijna nergens, maar onder sommige jongeren is graffiti spuiten een geliefde bezigheid. In Castricum is er nu voor 1 openbare plek toestemming verleend om graffiti te spuiten: bij de JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) aan het Gerbrandsven. Om een plek te bieden voor street art en om overlast tegen te gaan op plekken waar graffiti verboden is.

Een jonge inwoonster uit de gemeente Castricum deed dit verzoek aan de gemeente Castricum. Zij gaf aan dat graffiti-spuiters nu moeten uitwijken naar bijvoorbeeld de gemeente Haarlem voor hun hobby. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten aan dit verzoek gehoor te geven. De windvangers van de JOP aan het Gerbrandsven waren al langer doelwit van creatieve uitingen. Nu wordt dat dan officieel toegestaan.

Burgemeester Mans : “We hebben gekeken in de hele gemeente wat geschikte plekken zouden zijn en kwamen uit bij de JOP. Omdat de gemeente eigenaar is, kunnen we snel deze stap zetten. We willen street art artiesten uitdagen om mooie kunstwerken te maken. Wie weet ontwikkelt zich zo een nieuwe Castricumse Banksy.”