CASTRICUM - Op 27 januari ontvangt u het aanslag-/beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2018. Speciaal voor iedereen die daar vragen over heeft of er meer over wil weten, organiseert de gemeente in het gemeentehuis een inloopochtend op zaterdag 3 februari van 9.00 – 13.00 uur. De toegang is gratis.

Belastingmedewerkers en taxateurs van de gemeente zijn deze ochtend aanwezig om informatie en uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Wie het niet eens is met zijn aanslag, kan daar samen de beste en snelste oplossing vinden. Meer informatie over gemeentelijke belastingen

Uiteraard kunnen inwoners ook buiten deze inloopdag om tijdens openingsuren bellen of langskomen als zij een vraag hebben.

MijnOverheid

Als het aanslag-/beschikkingsbiljet op uw naam staat is het via www.MijnOverheid.nl mogelijk om het aanslag-/beschikkingsbiljet digitaal in te zien en/of af te drukken. Het taxatieverslag van uw eigen woning kunt u digitaal inzien en/of afdrukken wanneer het aanslag-/beschikkingsbiljet op uw naam staat.

Met behulp van DigiD kan het MijnOverheid account en de gemeente Castricum als organisatie worden geactiveerd door het plaatsen van een vinkje. Vanaf dat moment wordt de belastingaanslag digitaal verstuurd via de Berichtenbox van MijnOverheid.

Bezwaar maken

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde kunt u makkelijk zelf doen. Veel bezwaarmakers nemen daarvoor een ‘no-cure-no-pay bureau’ in de arm. Echter, dan moet de gemeente hiervoor een vergoeding betalen van € 246,- per bezwaarschrift. Voor een hoorzitting moet ook € 246,- worden betaald. Als het no-cure-no-pay bureau een taxatierapport laat opmaken en meestuurt dan moet de gemeente hiervoor tussen de € 121, en € 242,- betalen. Wordt uiteindelijk de WOZ-waarde van uw woning verlaagd, dan kan dat u bijvoorbeeld een paar tientallen euro’s schelen; de kosten voor het zaken doen met een no-cure-no-pay bureau lopen dan al gauw in de 700 euro. Die onkosten moet de gemeente weer meenemen in de tariefbepaling van de onroerende-zaakbelastingen voor volgend jaar. Om dat te voorkomen helpen wij u graag met uw vragen of bezwaren. Gratis.