AKERSLOOT - Inwoners van Akersloot zijn verbolgen en geschrokken na het nieuws dat de gemeente in hun dorp veertig flexwoningen wil plaatsen. Die tijdelijke woningen moeten plaats bieden aan statushouders, jongeren, spoedzoekers en starters. De directe omwonenden zijn een belangengroep gestart om hun zorgen te uiten.

De gemeente maakte vorige week bekend dat in Castricum en Akersloot de zogenoemde 'flexwoningen' komen. Het gaat om tijdelijke huisvesting voor maximaal 15 jaar, waarvoor moet worden afgeweken van het bestemmingsplan, meldt de gemeente.

In Castricum komen de woningen op de Castricummerwerf en in Akersloot zelfs op twee locaties: op het veld aan de Roemersdijk en op de hoek van de Hoornselaan en de Hogegeest.

"Een aantal maanden geleden is de komst van dit soort woningen, locaties en soort bewoners nog keihard ontkent door de gemeente en wethouder Slettenhaar", zegt John Kok namens de Belangengroep Flexwoningen Akersloot. "En dan nu dit bericht. Het is stuitend en een overval op ons als direct betrokkenen", vertelt hij.

"Er is, blijkt nu, zelfs geheimhouding opgelegd op de bewuste locaties, om geen onrust te creëren. Wij denken dat die geheimhouding is gedaan om de plannen er door te drukken. En nu worden we achteraf uitgenodigd voor een inloopavond volgende week. Wat we daar nog kunnen zeggen is ons niet duidelijk. Het gaat gewoon door, dus misschien dat we nog iets over de kleur van de woningen mogen zeggen", aldus Kok.

Op het veel gebruikte speelveld (sporters, circus) aan de Roemersdijk staat elke zomer het timmerdorp."We hebben begrepen dat de organisatie daarvan ook totaal overvallen is door de plannen. We worden als Belangengroep op dit moment aan alle kanten benaderd door verontrustte dorpsgenoten over het nieuws. We hebben daarom besloten vanavond een spoedbijeenkomst te beleggen voor Akersloot in het jongerencentrum Storyclub. We horen graag wat iedereen er van vindt", vertelt Kok.

De besloten avond begint vanavond om 20.00 uur.