CASTRICUM - Wilt u graag uw woning verduurzamen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Vraag dan nu een gratis telefonisch consult of keukentafelgesprek aan bij het energieloket Duurzaam Bouwloket.

Wethouder Erik Bekkering: “De gemeente Bergen stelt gratis adviesgesprekken beschikbaar voor woningbezitters die geholpen willen worden met een stappenplan voor het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van hun woning. Bij de overgang naar een duurzame energievoorziening is een lager energieverbruik de eerste stap. Die stap kunnen we niet maken zonder de hulp van onze inwoners.”

Een telefonisch adviesgesprek duurt ongeveer een half uur. Daarin bespreekt een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket met u de energiebesparingskansen. Na afloop ontvangt u een samenvatting met daarin een stappenplan (op maat) voor het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van uw woning.

Bij een keukentafelgesprek komt een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket bij u thuis, en volgt hij of zij de RIVM-richtlijnen. De adviseur doet een woningscan en samen bespreken jullie de energiebesparingsmogelijkheden. Na afloop stuurt de adviseur een korte samenvatting en een stappenplan door. De gemeente biedt een beperkt aantal keukentafelgesprekken, dus op = op.

Wilt u een afspraak maken?
Ga dan naar www.duurzaambouwloket.nl/gratis-adviesgesprek-bergen. Of neem contact op met het Duurzaam Bouwloket door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl).

Subsidie aanwezig
Weet u al welke maatregelen u gaat uitvoeren? Maak dan gebruik van gemeentelijke subsidie. U kunt 70 euro aanvragen bij kleine energiebesparende maatregelen (de RRE-regeling), zoals isolatiestrips of witgoed met een duurzaam label.

U kunt deze cashback ook direct inzetten via de webshop van Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-rre-bergen.

Bij de ‘subsidie energiebesparende maatregelen bestaande woningen’ kunt u tot wel 2.500 euro subsidie aanvragen, voor bijvoorbeeld muurisolatie, isolerende beglazing, een groen dak of zelfs het laten afsluiten van de gaskraan. Deze laatste subsidie is met terugwerkende kracht aan te vragen voor maatregelen die geïnstalleerd zijn vanaf 1 januari 2020. Ook landelijk zijn er verschillende financiële middelen beschikbaar. Kijk voor meer informatie over de financiële regelingen op www.bergen-nh.nl/energie.