CASTRICUM - De Infopagina van de gemeente Castricum verschijnt per 4 september in het Nieuwsblad van Castricum. Ook heeft de gemeentelijke informatie een nieuwe look gekregen. De Infopagina heet voortaan Gemeentenieuws en biedt meer kort nieuws. Daarnaast sluit de vormgeving beter aan bij de website en de andere communicatiekanalen van de gemeente.

De werkorganisatie Buch heeft onlangs namens de gemeente Castricum de publicatie van Gemeentepagina’s in een huis-aan-huisblad opnieuw aanbesteed. Het gaat hier om een verplichte aanbesteding; het huidige contract met Kennemerland Pers (Castricummer) loopt na twee jaar af per 1 september 2019. Er was geen optie tot verlenging opgenomen.

Dat betekent dat per september de Gemeentepagina’s in het Nieuwsblad van Castricum en niet meer in de Castricummer worden gepubliceerd.

De aanbesteding is tot stand gekomen volgens het aanbestedingsbeleid van de Buch. Het ging om een meervoudig onderhandse procedure. Twee partijen hebben op de aanbesteding ingeschreven. De inschrijvingen zijn door een team van onafhankelijke deskundigen beoordeeld op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving. BDU heeft de inschrijving met beste prijs-kwaliteit ingediend (lagere prijs + hogere score op duurzaamheid). De gemeente is door de aanbesteding zo’n 14.000 euro per jaar goedkoper uit.