CASTRICUM - 29 januari 2024 start voor het eerst in de gemeente Castricum de cursus Politiek Actief. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente of misschien interesse heeft om zelf politiek actief te worden. Meedoen is gratis. Geïnteresseerden worden gevraagd zich aan te melden via raadsgriffie@castricum.nl.


Vijf bijeenkomsten

Wat doet de gemeente? Wie beslist wat en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Hoe kunnen inwoners invloed hebben?

Op deze vragen – en meer – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord in vijf avondbijeenkomsten. Naast het opdoen van theoretische kennis, bestaat de cursus uit een training debatteren en zijn er ontmoetingen met leden van de gemeenteraad, de burgemeester en de griffie. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad.

De vijf bijeenkomsten hebben de volgende hoofdthema’s:


Bijeenkomst 1: Kennismaking en staatsinrichting – 29 januari
Bijeenkomst 2: De gemeente – 12 februari
Bijeenkomst 3: De gemeenteraad – 26 februari
Bijeenkomst 4: Debattraining – 4 maart
Bijeenkomst 5: Financiën & bezoek raadsvergadering – 14 maart

De gemeente Castricum organiseert deze cursus samen met ProDemos, Huis voor democratie en rechtstaat. Wie meer over de cursus wil weten of zich wil aanmelden kan mailen naar de raadsgriffie via raadsgriffie@castricum.nl of bellen naar 088 9097094.