AKERSLOOT - Iedereen krijgt te maken met klimaatverandering. De kans op hitte en droogte is groter geworden. Hoosbuien, die de tuin blank zetten en kelders doet onderlopen, komen vaker voor. Een goede tuin kan je beschermen tegen een deel van de gevolgen van klimaatverandering.

En wist u dat een groene tuin goed is voor uw gezondheid? In een groene wijk komen minder gezondheidsklachten voor dan in een versteende wijk.
Tot slot helpt u met een groene tuin ook de bijen, de vlinders, de vogels en de egeltjes. Die kunnen immers niet eten van steen. Ook fruitbomen zijn afhankelijk van insecten door bestuiving. Met een groene tuin helpen we niet alleen onszelf maar ook de dieren.

Programma wijksafari
Hoe richt je je tuin in zodat je een fijne tuin hebt en tegelijk heftige droogte en regen kunt doorstaan? Als je nieuwsgierig bent naar het antwoord, ga dan mee op wijksafari in de gemeente Castricum.

De wijksafari, een wandeling langs de tuinen in de buurt, geeft u goede voorbeelden voor waterbestendige en diervriendelijke tuinen. De wandelingen duren ongeveer een uur en worden begeleid door Groei en Bloei, Landschap Noord-Holland en de Vogelbescherming. Daarnaast is er gelegenheid tot het bezoeken van de plantjesmarkt, kunt u een lezing bijwonen over de inrichting van waterbestendige en diervriendelijke tuinen en is er een apart kinderprogramma.

Voor de gemeente Castricum wordt zaterdag 19 september een Wijksafari gehouden in Akersloot-Noord vanuit Basisschool De Brug aan de Buurtweg 20. De wijksafari start om 13.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. Voor het programma en opgave kunt u mailen naar info@degroenereiger.nl. Opgeven is verplicht. Tijdens de wijksafari wordt rekening gehouden met de grootte van de groep, zodat de corona-maatregelen kunnen worden gewaarborgd.