CASTRICUM - Nederland telt zo’n 14 miljoen fietsers, maar hoe en waar er gefietst wordt, daarover is nog lang niet alles bekend. In de derde week van september gaat de Nationale Fiets Telweek 2017 van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Meedoen kan eenvoudig via een app.

Fiets telweek

Over het gebruik van de auto en het OV is veel bekend. Maar van de miljoenen fietsers weten we veel minder. Diverse overheden, waaronder de provincie Noord-Holland, houden daarom de Fiets Telweek. Daarin registreren ze elk jaar hoe fietsers zich verplaatsen, met welke snelheid en op welke tijdstippen. Ook wordt meer duidelijk hoeveel fietsers tegelijk een route fietsen en waar de grote vertragingen zitten. De informatie helpt om fietsroutes te verbeteren.

Meedoen

Wie mee wil doen aan de Fiets Telweek kan de app downloaden op www.FietsTelweek.nl. Meedoen kan tijdens de actieweek van 18 t/m 24 september, maar ook de rest van het jaar. Ook kunnen deelnemers hun ervaringen delen en routes beoordelen.

Hoe meer mensen mee doen hoe beter

De gemeente steunt de Fiets Telweek. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer er duidelijk wordt waarmee fietsers het best gediend zijn. De gemeente ontvangt in november de onderzoeksresultaten voor Castricum.