CASTRICUM - De gehele fietsenstalling bij strand Castricum is sinds kort weer open. In september vorig jaar werd de stalling afgesloten vanwege mogelijk gevaar door betonrot. De constructie is inmiddels verstevigd door de eigenaar, en daardoor weer veilig. Later komt er een nieuw gebouw met ruimte voor het stallen van fietsen.

De fietsenstalling bevindt zich op het dak van een oud gebouw dat voor de helft in het duin is aangelegd. Dat gebouw bleek niet stevig meer te zijn. Er zijn al lang plannen voor een nieuw gebouw maar dat staat er nog niet deze zomer.

Constructie verstevigd
Omdat stallingsruimte voor fietsen bij het strand noodzakelijk is, zeker in het zomerseizoen, hebben de gemeente en eigenaar van de fietsenstalling naar oplossingen gezocht. Er is naar andere locaties gekeken maar die bleken niet of minder geschikt. De oplossing is gevonden in het verstevigen van de constructie van het gebouw. Het dak wordt nu met behulp van zogenaamde stempels ondersteund zodat er geen gevaar voor instorting meer is. De fietsenstalling wordt na de zomer weer gedeeltelijk afgesloten, omdat dan de stempels weer worden verwijderd, in afwachting van de sloop en nieuwbouw.

Fietsen naar het strand aangemoedigd
Wethouder Roel Beems van Strandzaken is blij met de tijdelijke oplossing: ‘Wij moedigen inwoners en toeristen aan om met de fiets naar het strand te komen. Daarvoor is deze capaciteit voor het stallen van fietsen belangrijk. Ik ben blij dat we dat zo kunnen garanderen voor komende zomerperiode.’