CASTRICUM - Bent u de afgelopen maanden naar het gemeentehuis geweest? Dan kan het zijn dat u langer bij de publieksbalies heeft moeten wachten dan dat u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De langere wachttijd komt vooral door een drukke periode met het aanvragen van reisdocumenten. Ook buiten deze drukke periode vinden wij de wachttijden eigenlijk te lang. Daarom zoeken wij naar een oplossing om de wachttijden korter te maken.

Drukke periode met reisdocumenten

Begin 2012 zijn de kinderbijschrijvingen in de paspoorten van ouders komen te vervallen. Toen werden er veel meer reisdocumenten aangevraagd dan verwacht. Nu, 5 jaar later, worden veel van deze reisdocumenten verlengd. Om deze piek op te vangen hebben we alle balies waar een reisdocument aangevraagd kan worden geopend. Ook hebben we een aparte afhaalbalie geopend. Dankzij deze maatregelen was de wachttijd bij de publieksbalies niet nog langer.

Steeds meer producten via balie

U kunt steeds meer producten via de balie aanvragen. Zo helpen wij u ook met uw vragen over zorg en belastingen. Een mooie service die wel effect heeft op de wachttijden.

Nieuwe inrichting publiekshal

We hebben de inrichting van onze publiekshal aangepast. Hierdoor kunnen mensen prettiger én gezelliger zitten. Natuurlijk maken we de wachttijden er niet korter mee, maar misschien wel aangenamer.

Regel uw zaken online

U hoeft niet meer voor alles naar het gemeentehuis te komen. Op www.castricum.nl staat praktische informatie over de belangrijkste producten en diensten. Sommige producten kunt u helemaal online regelen, zoals het aanvragen van een uittreksel of het doen van een melding. Komt u toch naar het gemeentehuis? Kijk dan of u een afspraak kunt maken.