CASTRICUM - In de gemeente Castricum worden tijdens de lintjesregen maar liefst tien lintjes uitgereikt. Burgemeester Mans mag negen Leden en een Ridder in Orde van Oranje Nassau verwelkomen

Daaronder een echtpaar en een broer en zus. De uitreiking vindt plaats in Cultureel Centrum Geesterhage. De onderscheidingen gaan naar:

Ton Kenter (Castricum, 78): drijvende kracht achter de nieuwbouw van Geesterhage. Al sinds de jaren zestig actief als vrijwilliger. Voorzitter van Gymnastiekvereniging DOS (1968-1974), voorzitter oudervereniging Visser ’t Hooftschool (1975-1980), voorzitter Volleybalvereniging DYNAMO (1982-1987), vrijwilliger RK Parochie Bethlehem, onder andere voorzitter beheercommissie Geesterhage (1982-1995), voorzitter Volleybalvereniging Crooneburg (1998-2004). Van 1995 tot nu is de geboren Amsterdammer voorzitter van stichting Nieuw Geesterhage. Vanaf midden jaren ’90 ontplooit Kenter activiteiten met een regionale en landelijke uitstraling. De Castricummer was oprichter en secretaris bij de Stichting Incident Management Nederland, een organisatie met als doel de afhandeling van pechgevallen en ongelukken beter te organiseren (1999-2005). Van 1996-2014 was Kenter voorzitter bij de Stichting ter bevordering van Wetenschappelijk Onderwijs in het Toerisme, met als resultaat onder andere een leerstoel op Nyenrode en Erasmus. Voort was de decorandus voorzitter bij de SKAL club Amsterdam, voorzitter bij het Senioren Vakantieplan, actief bij Stichting Milieuzorg Reisorganisatoren, voorzitter ‘Senioren ondersteunen Senioren’ en lid van de raad van Toezicht Garantiefonds Reisgelden. De heer Kenter is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Dik Denekamp (80, Limmen): Koster van de Protestante kerk te Limmen. Was vrijwilliger bij de Carnavalsvereniging de Uijlenspieghels (1983-2016), waaronder een periode als Prins Carnaval, genaamd Prins Tyl VII. Tussen 1989 en 2012 bestuurslid Limmen 1250. Vanaf 2007 tot heden vrijwilliger in de Protestante Kerk te Limmen. Vrijwilliger bij Timmerdorp (2010-heden) en medeorganisator van buurtfeest Zuidkerkenlaan (2012-heden). Echtgenoot van Margreet Denekamp. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Margreet Denekamp (75, Limmen): jarenlang diaken en voorzitter van het college van diaken van de kerk te Limmen (1995-heden). Organiseert diverse activiteiten voor de kerk, waaronder een kerstdiner voor eenzamen, bezoeken aan huis en het Noodfonds. Ze is vrijwilliger bij het Timmerdorp (2010-heden), actief als bestuurslid voor stichting Limmen 1250 en ruim 35 jaar actief voor de Vrouwen Van Nu, voorheen Plattelandsvrouwen (1980-2015). Echtgenote van Dik Denekamp. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Albert Bras (62, Castricum): Zeer actief binnen het amateurvoetbal. Eerst als jeugdleider bij CSV (1975-1990). Organiseerde diverse jeugdtoernooien en begeleidde er de teams. Droeg zorg voor het clubblad en was gastheer op wedstrijddagen. Van 1992 tot 1998 was hij tevens jeugdsecretaris. Ook na de fusie van CSV en Sc Castricum tot FC Castricum nog zeer actief. Lid van de Toernooicommissie (2007-2014) en vanaf 2008 tot nu jeugdwedstrijdsecretaris. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Nel van den Bos (71, Castricum): vrijwilliger en voorzitter van de Zonnebloem Castricum-Bakkum (2003-heden), sinds 2004 betrokken bij de Wereldwinkel en vrijwilliger voor de Protestante Kerk Castricum. Ze bezoekt ouderen en begeleidt ze bij ziekenhuisbezoek. Vrijwilliger bij GGZ Dijk en Duin sinds 2006. Actief voor omroep MAX, waar ze onder andere reizen organiseert. Daarnaast sinds 2012 actief lid van Vrouwen Contact en vrijwilliger bij Stichting 4hetLeven. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Piet Baltus (86, Limmen): gedurende lange periode actief voor Diocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo, ook wel bekend als ’t putje. Was er naast vrijwilliger ook bestuurslid en verricht er veel bouw- en tuinwerkzaamheden. Zijn kennis en netwerk als (voormalig) eigenaar van Loonbedrijf Baltus kwam daarbij goed van pas. Was drijvende kracht achter de vernieuwing van de dakkapellen, het hek, de bouw van de ontmoetingsruimte en de aanbouw van de sacristie aan de bedevaartkapel. Broer van Tiny Veldt-Baltus. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Tiny Veldt-Baltus (82, Limmen): al ruim 17 jaar weekendkoster van de Corneliusparochie. Zet zich als vrijwilliger van de Zonnebloem bijna dagelijks in voor ouderen. Bezoekt samen met Pastor Olling eens in de twee weken de mensen uit Limmen die in het ziekenhuis liggen, zorgt dat mantelzorgers met Valentijn een attentie krijgen en bezoekt met de feestdagen eenzame ouderen in Limmen. Initiatiefneemster van de lotenactie op de jaarmarkt. Met de opbrengsten kunnen er weer leuke middagen en uitstapjes worden georganiseerd. Zus van Piet Baltus. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gury Lute-Henneman (73, Castricum): ontplooide diverse activiteiten voor de Zonnebloem in Castricum. Is reeds sinds 1992 bezoekvrijwilliger en begeleider van dagactiviteiten. Van 2000 tot 2010 was zij ook bestuurslid bezoekwerk. Daarnaast was de geboren Bergense verzorgende tijdens de regionale vakantieweek en lid van de activiteitencommissie. Bovendien is Lute-Henneman gastvrouw in de Tuin van Kapitein Rommel en vrijwilliger bij 4hetLeven. Daar rijdt de decoranda ouderen naar en van het theater. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Marianne Vollers-Borst (65, Castricum): grote staat van dienst voor de ondernemers in Castricum en Heiloo. Is beheerder van secretariaat van Verenigde Bedrijven Castricummer Werf (1986-heden), medeoprichter en vrijwilliger bij Winkeliers Vereniging Castricum Centrum (1986-heden), sinds 1994 medewerker secretariaat van winkelcentrum ’t Loo. Onder andere de bedenker van het Candle Light Shoppen en de ‘slaapkamer van Sinterklaas’. Daarnaast lid van de Van KeekenCommissie en toernooidirecteur van de Dutch Junior Open bij Tennisclub Bakkum (1990-2004), voorzitter Oudercommissie Cuneraschool (1998-2001) en beheerder van secretariaat van Stichting Health Cluster (2016-heden). Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Diety De Kloet-Buringa (78, Castricum): sinds 1988 diaken bij de Protestante Gemeente Castricum. Zeer actief voor kerk en gemeenschap. Van 1987-2004 lid van de evenementencommissie, medeorganisator van ‘Samen Lunchen’ (1996-2006), bestuurslid van de Cantorij (2004-heden) en bezoekdame sinds 2010. Daarnaast neemt zij deel aan de organisatie van ‘Maal en Verhaal’. Bovendien is zij naast dit werk voor de protestante gemeente Castricum actief voor de ouderenbond, onder andere als bestuurslid en als organisator van de vakantieweek. Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.