CASTRICUM - Voor de corona deden we het al, en de gemeente gaat het weer invoeren: tijdens de uitgaansuren op vrijdag en zaterdagavond is geen autoverkeer mogelijk tussen Verlegde Overtoom en Stationsweg. De maatregel is nodig om de veiligheid van het uitgaanspubliek te waarborgen.


Waarom afsluiten?

De Dorpsstraat is tijdens de uitgaansuren druk bevolkt. Mensen zijn onderweg van de ene horecagelegenheid naar de ander, en staan ook vaak op straat stil om elkaar te ontmoeten. Dat is op zichzelf al gevaarlijk, maar feit is ook dat autoverkeer vaak te hard rijdt in de Dorpsstraat. Dit tezamen zorgt voor levensgevaarlijke situaties.

De politie kan dit niet allemaal oplossen. Als de automobilist wordt bekeurd, is de overtreding al begaan. Daarnaast hebben de handhavers ook hun handen vol aan het handhaven van de openbare orde tijdens deze uren.

Afsluiting met hekken

De afsluiting is op vrijdag- en zaterdagavond van 23.00 tot 3.30 uur. Dan staan er hekken met een verbodsbord daarop. Voor hulpdiensten is geregeld dat ze kunnen passeren.
Voor omwonenden betekent het dat ze in de uren van de afsluiting moeten omrijden.