HEILOO - De colleges van Castricum en Heiloo zijn dinsdag 28 november op bezoek geweest bij Kaptein. Deze verpakker en producent van kaas en boter is vorig jaar van Castricum naar Heiloo verhuisd. Een goede gewoonte van beide colleges is om de bedrijven in de gemeente te bezoeken. De ondernemers in het dorp zijn namelijk van groot belang voor de leefbaarheid en werkgelegenheid in de gemeente.

De reden voor het bezoek aan Kaptein is de gezamenlijke belangstelling vanuit beide gemeenten voor dit bedrijf dat jarenlang in Castricum was gevestigd en nu een mooie plek heeft gevonden op de Boekelermeer Heiloo. Hierbij is de werkgelegenheid voor de regio behouden. De colleges waren onder de indruk van de zorg, niet alleen voor de medewerkers maar ook voor anderen. Dit uit zich met name in de innovaties die zijn toegepast in een duurzaam productieproces en in een gebouw met een eigen energie en warmte-koudevoorziening.

Kaptein

Kaptein is een familiebedrijf met een rijke historie; sinds 1936 verpakken zij kaas en boterproducten en inmiddels is de firma uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf dat continu in ontwikkeling is. Naast Heiloo zijn er vestigingen in Oosthuizen en Bilzen (België). In Heiloo vindt de productie plaats voor boter in cups, pakjes, retail- en bulkverpakking.