CASTRICUM - Hebt u een laag inkomen en een beperkt eigen vermogen? En wilt u uitgebreid verzekerd zijn tegen ziektekosten?

Dan kunt u gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering die we samen met zorgverzekeraar Univé aanbieden. In het Univé Gemeentepakket betalen we namelijk een deel van uw zorgverzekering en profiteert u van vele extra’s. Hieronder vindt u antwoord op een aantal vragen over de collectieve zorgverzekering.

Wat is het Univé Gemeentepakket?

Het Univé Gemeentepakket bestaat uit een basisverzekering en een aantal verschillende aanvullende verzekeringen. U kunt zelf, afhankelijk van uw zorgbehoefte, een keuze maken uit één van de aanvullende verzekeringen. Alle informatie over het Univé Gemeentepakket

Wat zijn de voordelen?

  • 6% korting op de basisverzekering
  • De gemeente betaalt per maand mee aan uw aanvullende zorgverzekering: U kunt kiezen uit drie aanvullende zorgpakketten
  • Uitgebreide vergoeding voor onder andere brillen, fysiotherapie, tandartskosten, eigen bijdragen WMO / Wlz en vervangende mantelzorg
  • Univé accepteert iedereen, zonder medische keuring
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd

Wat zijn de voorwaarden?

U kunt een Univé Gemeentepakket afsluiten als u aan deze voorwaarden voldoet:

  • U woont in de gemeente Castricum
  • U hebt een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm
  • U hebt geen achterstand in de betaling van de premie van uw huidige zorgverzekering
  • U hebt een beperkt eigen vermogen. De inkomens- en vermogensgrenzen vindt u in dit (link naar document Bijstandsnormen).

U bent al verzekerd bij Univé, er is niets veranderd in uw situatie en…

… u hebt een bijstandsuitkering?

Dan stuurt Univé u een brief met informatie over de wijzigingen in de collectieve zorgverzekering en de premie. Zijn er geen wijzigingen in uw inkomen en vermogen en verandert u niet uw aanvullende verzekering? Dan kunt u gewoon blijven deelnemen aan de collectieve verzekering en er verandert niets aan de bijzondere bijstand die u krijgt.

… u hebt een IOAW- / IOAZ-uitkering of een ander inkomen?

We sturen u dan een brief met een formulier, waarmee u kunt aangeven dat u de verzekering ook in 2018 wilt voortzetten. In de brief staat welke bewijsstukken u met het formulier naar de gemeente moet terugsturen.

U bent al verzekerd bij Univé, maar wilt uw aanvullende verzekering veranderen?

Dan kunt u zich tot 1 februari 2018 aanmelden via www.gezondverzekerd.nl. Volg dan de stappen 1 tot en met 5 die hieronder staan.

U bent ergens anders verzekerd en wilt overstappen naar Gemeentepakket Univé?

Overstappen kan eenvoudig en snel via www.gezondverzekerd.nl. Dit moet u wel vóór 1 januari 2018 doen. Volg dan de stappen 1 tot en met 5 die hieronder staan.

Aanmelden voor Univé Gemeentepakket of uw aanvullende verzekering veranderen

Volg hiervoor deze stappen:

Stap 1

Kies op www.gezondverzekerd.nl voor de gemeente

Castricum

Stap 2Maak uw keuze voor een pakket
Stap 3Beantwoordt de vragen om te zien of u in aanmerking komt voor het Gemeentepakket
Stap 4Vul uw persoonlijke gegevens in
Stap 5Controleer uw gegevens en verstuur de aanvraag met de wijziging naar Univé. Wij krijgen een afschrift van uw aanvraag en beoordelen vervolgens of u aan de voorwaarden van de gemeente voldoet. U krijgt hierover van ons een besluit. Als we nog bewijsstukken van u nodig hebben, dan vragen we deze bij u op.

Hebt u andere vragen over het Univé Gemeentepakket?

Vindt u het lastig om de aanvraag in te vullen? Of hebt u andere vragen over bijvoorbeeld de vergoedingen van de zorgverzekering of wilt u weten of u nog bij uw huidige arts of specialist terecht kunt? Dan kunt u langskomen op het spreekuur van Univé in het gemeentehuis op 7, 8 en 11 december van 9.00 tot 12.00 uur.

U kunt ook contact opnemen met het Klantcontactteam van Univé, via het telefoonnummer: (072) 527 76 22. Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Hebt u andere vragen over de collectieve zorgverzekering?

Hebt u vragen over de gemeentelijke bijdrage, de inkomens- en vermogensgrenzen van de gemeente of hulp bij het overstappen, dan kunt u contact opnemen met een van de Sociaal Teams van de gemeente, via telefoonnummer 14 0251:

Sociaal Team in postcodegebied 1901: e-mail

Sociaal Team in postcodegebied 1902: e-mail

Sociaal Team in de andere postcodegebieden (Limmen, Akersloot, De Woude): e-mail