BAKKUM - Castricum wil door jeugdzorg-organisatie Horizon op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen bij Sint Antonius in Bakkum. In dat pand wordt sinds vorige week gesloten jeugdzorg verleend, waar de gemeenteraad minstens tweemaal per jaar een rapportage over wil ontvangen.

Dat bleek gisteravond tijdens de gemeenteraadvergadering waar uitgebreid werd gesproken over de eerste locatie die het Zuid-Hollandse Horizon in onze provincie heeft gevonden. Horizon is op 'locatiejacht' sinds december vorig jaar, toen bekend werd dat de zorgverlener definitief de zorg voor tientallen jongeren overneemt van het Noord-Hollandse Transferium/Parlan.

Sinds vorige week maandag is de eerste jongere gehuisvest in Sint Antonius, een voormalig kindertehuis. Stap voor stap wordt het aantal jongeren dat in het Bakkumse pand verblijft uitgebreid. Er zitten inmiddels drie jongeren en dat worden er volgende week zes of zeven, zo gaf kwartiermaker Harry Evers van Horizon gisteravond aan.

Op termijn is er in Bakkum plaats voor dertig kinderen van 12 tot 18 jaar. Horizon hoopt binnenkort een tweede locatie bekend te maken. Die wordt gezocht in een andere regio dan de gemeente Castricum.

Rapportage
De gemeenteraad van Castricum werd pas in een laat stadium op de hoogte gebracht van de huisvesting van de kwetsbare groep. Met de nodige mitsen en maren gaat de raad akkoord met de plannen, maar voorwaarde is wel dat Horizon hen regelmatig op de hoogte brengt van de ontwikkelingen bij Sint Antonius.

Tijdens een commissievergadering werd gisteravond duidelijk dat de raad tweemaal per jaar een rapportage wil ontvangen. Als alles goed gaat, kan dat later mogelijk worden teruggebracht tot een jaarlijks verslag.