CASTRICUM - In de gemeente Castricum is de komende jaren veel nieuwe woonruimte nodig voor verschillende groepen inwoners. De gemeente maakt daar werk van, zodat het zicht op een prettige leefomgeving mét een eigen woning voor meer mensen bereikbaar en betaal wordt. Wat daarbij helpt, is dat de planningscijfers nu inzichtelijk zijn.

Wie wil weten hoe het er op dit moment voor staat met de woningbouwopgave, hoeft niet langer te zoeken. Momenteel zijn er maar liefst 1238 woningen gepland. Bij dat aantal gaat het onder meer om op de kop af 450 sociale koop- en huurwoningen, dat is 35 procent van het totaal. Hier bovenop komen nog flexibele woningen.

Verse cijfers

De gegevens rond woonbouwplanning zijn afkomstig van plancapaciteit.nl. Iedereen die wil weten hoe veel woningen Castricum heeft gepland, kan daar de juiste gegevens vinden. De gemeente ververst de cijfers over woningbouwplanning op deze webportal twee keer per jaar. De eerstvolgende actualisering staat deze maand gepland.

Een andere bron voor woningbouwcijfers is Domiport. Deze portal is van de commerciële partij de Woningmakers en laat cijfers zien van ontwikkelaars die nog niet met de gemeente zijn gedeeld. Plancapaciteit.nl en Domiport laten niet precies dezelfde cijfers zien, maar ze vullen elkaar perfect aan. Want zo kun je de cijfers van gemeenten vergelijken met die van ontwikkelaars.

Stenen en steigers

Castricum heeft dus concrete plannen wat betreft zijn woningbouw. Elke Castricummer moet kunnen wonen hoe hij of zij wil – dat is het doel. En daar gaan we dagelijks keihard voor aan de slag, met tekentafels, stenen en steigers.