CASTRICUM - Heeft u problemen met lezen, schrijven of rekenen? Kunt u slecht uit de voeten op de computer? Of kent u mensen met deze problemen? Het Taalhuis helpt u graag.

Het is sinds 8 september elke vrijdagochtend open in de bibliotheek van Castricum aan de Geesterduinweg 1.

Medewerkers van het Taalhuis helpen u graag

U kunt er terecht voor problemen met

  • lezen
  • rekenen
  • computergebruik
  • volgen van opleidingen

Medewerkers van het Taalhuis begrijpen de problemen met lezen, rekenen en computergebruik. Ze helpen u graag bij het kiezen van een training of cursus die voor u het meest geschikt is. Vindt u het moeilijk een tekst te lezen of een formulier in te vullen of wilt u hulp bij het gebruik van de computer? Komt u dan naar het Taalhuis. Medewerkers begrijpen het probleem en helpen u graag.

U bent echt niet de enige

U hoeft zich niet te schamen, want u bent echt niet de enige. 15 procent van de Nederlanders hebben dit probleem ook. Dat is lastig want er moet steeds meer digitaal geregeld worden. U kunt daardoor tegen problemen aanlopen zoals het betalen van rekeningen of het aanvragen van regelingen of uitkeringen..

Taalhuis helpt u om zelf u zaken te regelen

‘Wij willen dat u zich goed kunt redden. Met of zonder hulp van een ander,’ zei wethouder Rood vorige week in het Taalhuis. ‘Daarom gaat de gemeente het u makkelijker maken. U kunt in het Taalhuis leren (beter te) lezen, schrijven en rekenen. Of heeft u een brief die u niet snapt, of weet u niet hoe u een formulier moet invullen of lukt het niet op een internetpagina te komen. Kom naar het Taalhuis de medewerkers helpen u graag.

Signalen herkennen

De gemeente ondertekent binnenkort ook het Taalakkoord. De overheid, organisaties, en bedrijfsleven spreken daarin af dat ze gaan samenwerken tegen laaggeletterdheid. Hun medewerkers moeten signalen van laaggeletterdheid gaan herkennen.

Geopend

  • Het Taalhuis is vanaf 7 september open op elke vrijdag van 11:00-12:00 uur.
  • Van 9:30-11:00 uur is er de activiteit Samenspraak voor iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal.
  • Op dinsdag tussen 13:00 en 16:00 uur kunt u in het Open Leercentrum vragen stellen die gaan over taal, rekenen en computervaardigheden.