CASTRICUM - Als je in de gemeente Castricum een conflict hebt met je buren en er zelf niet uitkomt, kun je een beroep doen op buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is een methode om buren die onderling problemen hebben, met elkaar in gesprek te brengen. Daarbij bieden goed getrainde vrijwillige bemiddelaars hulp. Veel van deze conflicten worden opgelost, een prachtig resultaat!

Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) heeft een strenge kwaliteitstoets ingesteld voor buurtbemiddeling. Als landelijk aanspreekpunt en beheerder van de aanpak controleert het CCV de uniformiteit, integriteit en zorgvuldigheid van de uitvoering van de methodiek. Wanneer de kwaliteit is bewezen, wordt een erkenning en certificering afgegeven. Deze geldt voor twee jaar zodat de kwaliteit bewaakt blijft. Daarna kan er een PLUS-certificaat worden behaald, de hoogst haalbare landelijke certificering.

Stichting De Bemiddelingskamer, uitvoerder van buurtbemiddeling Castricum, is er trots op onlangs het PLUS-certificaat in huis te hebben gehaald! U kunt er op rekenen dat buurtbemiddeling Castricum de werkwijze en organisatie uitstekend op orde heeft. De Bemiddelingskamer organiseert buurtbemiddeling in Castricum, Uitgeest, Heiloo, Bergen, Alkmaar, Heerhugowaard en Koggenland. Hulp via buurtbemiddeling is voor bewoners geheel gratis.

De Gemeente Castricum en Kennemer Wonen zijn financiers van Buurtbemiddeling Castricum. Voor advies, informatie en aanmelding kunt u bellen met De Bemiddelingskamer 06 – 411 98 606 of mailen naar info@debemiddelingskamer.nl Meer informatie vindt u op www.debemiddelingskamer.nl