CASTRICUM - Woensdag 18 maart is de landelijke boomfeestdag. De gemeente Castricum doet hieraan mee met de realisatie van een openbare fruitpluktuin in Akersloot: hoek verlengde Roemersdijk/Buurtweg.


Bewoners kunnen straks fruit plukken in hun eigen wijk!
Wethouder Binnendijk opent de fruitpluktuin officieel op woensdagochtend 18 maart tussen 10.00 en 11.00 uur. Dan starten de leerlingen van groep 5 van Basisschool De Brug, samen met de wethouder met het planten van fruitbomen en het zaaien van eetbare bloemen. In de pluktuin komen appelbomen, een mispel en een groot aantal fruitstruiken, zoals een aalbes, kruisbes en een zwarte bes. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en dit met ons te vieren.

Wethouder Binnendijk ‘’het is een mooi project in verschillende opzichten: we werken mee aan de compensatie van CO2-uitstoot en de pluktuin is een gezamenlijk plan en ontwerp van bewoners en Landschap Noord-Holland. De bomen zorgen voor gezonde lucht in de wijk en hoe leuk is het om al die bezige bijen te zien en vogels te spotten die er op af komen?’’

Nationale Boomfeestdag
De Nationale Boomfeestdag is ingesteld om kinderen meer te betrekken bij de natuur en bomen in het bijzonder. De boomfeestdag vindt ieder jaar plaats en deze 64e editie staat in het teken van het thema ‘bomen geven energie’. Bomen produceren namelijk niet alleen zuurstof en nemen CO2 op, maar ze geven ook energie. De bedoeling is om op 18 maart maar liefst 500.000 bomen te planten in heel Nederland.

Samenwerking buurtbewoners en Landschap Noord-Holland
Het plan en het ontwerp voor de fruitpluktuin is met bewoners uit Akersloot en met Landschap Noord-Holland tot stand gekomen. Landschap Noord-Holland heeft geadviseerd over de keuze van fruitbomen, struiken en bloemenmengsels. Er is besloten om met het project te starten op de Nationale Boomfeestdag.