CASTRICUM - Sinds de uitbraak van het coronavirus lag ook de sportwereld stil, maar vanaf 1 juli zijn de fysieke beperkingen voor alle sporten weer opgeheven. Sporters kunnen, op basis van de voorwaarden vanuit het protocol verantwoord sporten, weer volledig aan de slag, zowel recreatief als in wedstrijdverband. De versoepeling geldt ook voor contactsporten zoals judo.

Ramen en deuren open voor goede ventilatie

Wethouder Ron de Haan is verheugd, dat er weer volop gesport kan worden: “Na de eerdere versoepelingen is het nu ook weer mogelijk voor sporters om binnen te sporten. Voor de gemeentelijke binnensportaccommodaties geldt dat deze open kunnen indien de gebruiker alle deuren, en waar mogelijk ramen, openzet. Bekeken wordt of andere technische ingrepen op het gebied van ventilatie nodig zijn om de herfst en winter te overbruggen”.

Protocol verantwoord sporten
Eind april kwam eerst de versoepeling voor het sporten in de buitenlucht. Sportaanbieders moesten vooraf bij de gemeente om toestemming vragen en moesten zich houden aan het landelijke protocol verantwoord sporten. Dat protocol is nu aangepast en sportaanbieders moeten ook voor het binnensporten hier aan voldoen. Het aanvragen van toestemming voor binnensporten is niet meer nodig. Het is aan de sportaanbieder zelf om het betreffende protocol op te volgen. De buurtsportcoach heeft alle sportaanbieders hiervan op de hoogte gesteld.