CASTRICUM - Baanperspectief, werkervaring en een leeromgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is wat supermarktketen Albert Heijn én partners van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP) gezamenlijk nastreven. De overeenkomst die Albert Heijn en diverse partners van het WSP op donderdag 20 juli ondertekenden, zorgt voor een structurele samenwerking om dit te realiseren.

Samen werken aan werk

De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst in het Stadskantoor van de gemeente Alkmaar. Directeur Halte Werk Irene Makelaar, namens het WSP: “Ons motto is ‘Samenwerken aan werk.’ Dat is precies het mooie resultaat dat we vandaag vieren.” Met de ondertekening zetten de partijen zich met name in voor Wajongers en mensen uit de Participatiewet. Het zijn werkzoekenden die vaak extra ondersteuning kunnen gebruiken om aan de slag te komen.

Eén aanspreekpunt

Albert Heijn heeft met deze overeenkomst één aanspreekpunt. Dat voorkomt dat de werkgever met verschillende organisaties afzonderlijke afspraken moet maken. Deze organisaties hebben hun krachten gebundeld in het WSP, dat kandidaten levert en werkgevers adviseert bij werving en selectie. Annemieke Botterweg, Projectmanager Participatie bij Albert Heijn, geeft aan dat het door uniforme afspraken eenvoudiger is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. "Landelijk heeft Albert Heijn al 1570 werknemers uit de doelgroepen in dienst. In Noord-Holland Noord zijn dat er ruim 40 en met deze overeenkomst gaan we dat verder uitbreiden."

'Het werkt'

Ook Hans Tromp, Regiomanager UWV, is verheugd: "We werken al langer samen met Albert Heijn. Nu doen we dat gezamenlijk en op dezelfde wijze. Met deze ondertekening is het zoals we het graag willen, zoals het gebeurt en zoals het aantoonbaar werkt."

WSP en Albert Heijn vieren samenwerkingsovereenkomst

Over het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord

WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP) is hét aanspreekpunt voor werkgevers die op zoek zijn naar personeel, meer willen weten over subsidies en regelingen op HR-gebied en/of sociaal ondernemen. WSP Noord-Holland Noord bundelt de krachten van de gemeente Bergen, Castricum, Den Helder, Heiloo, Hollands Kroon, Schagen, Texel, Uitgeest, Halte Werk (Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk), UWV en WerkSaam Westfriesland (samenwerkende gemeenten West-Friesland)