CASTRICUM - Sinds februari loopt er in de gemeente Castricum een lokale inkoopactie voor zonnepanelen. Al 500 inwoners hebben zich aangemeld voor een vrijblijvend advies, en op zeker 100 daken zijn de zonnepanelen al opgeleverd. Vanwege het succes van de actie, wordt de actie verlengd tot 1 juli. Meer weten? Dan is er ook de mogelijkheid het webinar terug te kijken.

Aanmelden voor de actie
Een collectief van vakkundige, regionale installateurs biedt huiseigenaren de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Gemeente Castricum ondersteunt deze actie in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en coöperatie CALorie Energie. Inwoners kunnen zich tot 1 juli vrijblijvend en gratis aanmelden via www.duurzaambouwloket.nl/actiecastricum.

Meer informatie en terugkijken webinar
Voor meer informatie over zonnepanelen, de inkoopactie, de 21% BTW die u kunt terug (laten) vragen bij de belastingdienst, of andere duurzame (ver)bouwvragen, is er de mogelijkheid om contact op te nemen met het onafhankelijke energieloket Duurzaam Bouwloket via 072 - 743 39 56, of info@duurzaambouwloket.nl. Daarnaast is het mogelijk het webinar van begin maart over de inkoopactie terug te kijken, door een link aan te vragen op www.duurzaambouwloket.nl.

Waarom zonnepanelen?

Zelf energie opwekken is een van de maatregelen genomen kan worden om beter voor het milieu én voor de portemonnee te zorgen. Daarom ondersteunt de gemeente Castricum deze lokaal georganiseerde actie in samenwerking met het onafhankelijke Duurzaam Bouwloket en energiecoöperatie CALorie. Wist u dat de inwoners uit Castricum die gebruik maken van de zonnepanelenactie gemiddeld ongeveer € 650,- aan energiekosten per jaar besparen?