CASTRICUM - Wie overlast heeft van vuurwerk, kan dit dag en nacht melden. De gemeente houdt extra toezicht. De gemeente Castricum en politie werken samen tegen vuurwerkoverlast. Wie overlast of illegaal afsteken van vuurwerk wil melden, kan het algemene nummer van de politie bellen: 0900 - 8844 of contact opnemen met het extra toezicht-SUS-team: 06 – 54342769.

Extra toezicht in periode 20 december – 1 januari 2021
Om de u en de politie bij te staan, heeft de gemeente extra ondersteuning in de avonduren tijdens Kerst en de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. Het zogenaamde SUS-team houdt dan toezicht op straat. Het SUS-team is al eerder ingezet om overlast in het horecagebied te beperken en uitgaanspubliek te manen om na het uitgaan snel en stil naar huis te gaan (vandaar de naam SUS-team).
Zij patrouilleren van zondag 20 december tot en met 30 december dagelijks tussen 17.00 uur en 23.00 uur.
Op 31 december is er toezicht van 12.00 uur tot 04.00 uur op 1 januari .
Het SUS-team is bereikbaar op genoemde tijden op: 06 - 54342769.

Ontzie de zorg
Vuurwerk afsteken is dit jaar niet toegestaan, ook niet op 31 december. De zorg voor corona- patiënten vraagt heel veel van onze zorgverleners en daarom is het afsteken van vuurwerk helemaal verboden. Op dit moment zijn de aantallen besmettingen en het aantal opnamen in de ziekenhuizen groter dan ooit. Helpt u daarom mee om de jaarwisseling veilig te laten verlopen? Bel dan alstublieft wanneer er in uw omgeving vuurwerk wordt afgestoken of andere overlast wordt veroorzaakt. Het SUS-team is al op pad wanneer u belt.

Niet verzekerd
Omdat vuurwerk afsteken dit jaar verboden is, wijzen de verzekeraars erop dat er geen dekking wordt verleend wanneer je zelf schade veroorzaakt. Het afsteken van vuurwerk valt onder 'roekeloos gedrag' en is vaak uitgesloten in de voorwaarden. Ouders zijn ook aansprakelijk voor schade die minderjarige kinderen veroorzaken. Nog een reden om je kinderen niet met vuurwerk op straat te laten gaan.