CASTRICUM - De spreker van de is Anneke Eenhoorn – Klinisch psycholoog / psychotherapeut / cognitief gedragstherapeut bij ‘s Heerenloo PolikliniekAccountmanager.


Iedere ouder wil dat zijn kind een zo mooi en gelukkig leven heeft. We weten allemaal dat het leven soms grillig en oneerlijk kan zijn en daarom is het heel fijn als je een kind hebt dat daar goed tegen bestand is. Maar wat nu als blijkt dat je kind de wereld om zich heen lang niet altijd goed begrijpt? En dat er voor de dingen die je kind lastig vindt een woord bestaat namelijk autisme?

Veel ouders zijn aan de ene kant opgelucht dat ze nu eindelijk weten waarom hun kind doet zoals het doet, maar veel ouders zijn ook heel verdrietig. Hoe moet het nu verder? Kan je kind wel op een gewone school blijven? Zal het later wel zelfstandig kunnen worden? En wordt het wel gelukkig? De diagnose autisme betekent voor veel ouders dat zij afscheid moeten nemen van hoe zij naar hun kind keken en wat zij voor hun kind als ideaalbeeld zagen. Ouders omschrijven het vaak als een periode van rouw.

Tijdens de lezing zullen we samen kijken wat er bij ouders gebeurt als zij te horen krijgen dat ze een speciaal kind hebben. We staan stil bij waarom het krijgen van een diagnose voor je kind past bij rouw. We zullen samen praten over hoe rouw er uit ziet en wat je er mee kan. We weten uit ervaring dat als u uw eigen reacties beter begrijpt het vaak veel beter lukt om de diagnose uiteindelijk te accepteren en het in te voegen in het leven van alle dag.

Uw eigen ervaringen mogen zeker gedeeld worden. Tijdens deze avond is er een uitstalling van allerlei autisme gerelayeerde artikelen aanwezig, zoals folders, boeken en sensorische materialen.

Waar: OBS Juliana van Solbergschool, Juliana van Stolbergstraat 3 te Castricum.
Wanneer: Dinsdag 11 februari 2020, inloop vanaf 19:45 uur, lezing begint om 20:00 uur en eindigt om 22:15 uur met uitloop tot 22:45 uur.