AMSTERDAM - Op vrijdag 11 september, ruim dertig jaar na zijn mede-initiatief om het Volksoperahuis in Amsterdam op te richten, ontvangt Castricummer Kees Scholten een Koninklijke Onderscheiding voor zijn werk. Vanwege zijn uitzonderlijke bijdrage aan het Nederlandse en internationale muziektheaterlandschap is Scholten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


‘Volks’ in Volksoperahuis staat voor aansprekend toneel voor iedereen, met een ‘opera’ die maatschappelijke, religieuze en morele dilemma’s aansnijdt, en in een ‘huis’ dat toegankelijk is voor iedereen en waar mensen zich thuis voelen.


Bloemen en brief

De feestelijke gelegenheid die met de Koninklijke Onderscheiding gepaard gaat, is vrijdagvond 11 september om 20.30 uur in Amsterdam. Burgemeester Mans feliciteert Kees Scholten vanuit Castricum. Hij stuurt een grote bos bloemen, voorzien van een persoonlijke brief.

“Wie als levensliedzanger, acteur, regisseur en artistiek leider maatschappelijke thema’s en complexe vraagstukken aan de man weet te brengen bij grote groepen mensen, die maakt zich zeer verdienstelijk voor mens en maatschappij. Dat is alle hulde waard”, aldus burgemeester Mans in zijn brief.